Actualitate

GERMANIA SCOATE BUZĂUL DE PE LISTA ZONELOR ROȘII DIN ROMÂNIA. Situația actualizată, AICI!

Județele Buzău, Galați și Vrancea au fost retrase de pe lista Germaniei ca fiind zone de risc din cauza coronavirusului. Brăila însă rămâne pe listă.                   

Autorităţile germane au actualizat lista ”zonelor de risc“ din România şi au inclus judeţul Iaşi pe listă. Pe de altă parte, judeţele Buzău, Galaţi şi Vrancea au fost retrase de pe listă ”zonelor de risc“, rămânând însă Brăila.

”Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Iaşi a fost introdus în categoria de risc, iar judeţele Buzău, Galaţi şi Vrancea au fost retrase de pe lista ”zonelor de risc“. La acest moment, ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, alături de municipiul Bucureşti, 11 judeţe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Iaşi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea”, a anunţat MAE, printr-un comunicat de presă.

Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, judeţele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Buzău (la 09.09), Galaţi (la 09.09), Gorj (la 02.09), Ialomiţa (la 20.08), Mehedinţi (la 20.08), Neamţ (la 02.09), Timiş (la 20.08) şi Vrancea (la 09.09).

Ministerul Afacerilor Externe precizează că persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să respecte o serie de măsuri, să completeze un formular, dar și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. De la această obligativitate există două excepţii. Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză. Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.              

   În cazul neîndeplinirii obligaţiilor, autorităţile germane pot aplica sancţiuni în valoare de până la 25.000 euro.