POLITICĂ

GHILIMELELE, SEMN GRAFIC ESENȚIAL ATUNCI CÂND DESCRIEM PRIETENIA DINTRE TOMA ȘI NEAGU! Care-i tâlcul

”Ne-am împrietenit. Nu e dragoste la prima vedere, dar sperăm să ne încadrăm în aceeași viziune de dezvoltare a Buzăului”.

Declarația îi aparține primarului Constantin Toma și se referă la relația pe care a ajuns să o aibă cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, după  episodul consumat în urmă cu câteva săptămâni care a încins destul de tare filiala județeană a PSD. Este vorba despre momentul la care Toma a declarat în fața social democraților buzoieni că nu îl agreează pe Neagu și nu îl susține pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Tensiunile generate în jurul declarației lui Toma au  fost atât de mari încât Neagu vorbea la acel moment despre posibilitatea de a candida pe cont propriu pentru un nou mandat, și chiar se vehicula varianta de a se reîntoarce la PNL.

Scandalul dintre cei doi lideri a fost aplanat de președintele partidului Marcel Ciolacu, care i-a făcut, în scurt timp, să-și dea mâna, public, și să semneze împreună un protocol pentru dezvoltarea Buzăului.

Prezent miercuri seară în emisiunea Focus News de la Focus Tv, primarul Constantin Toma, a dezvăluit în ce relații se află acum cu președintele Consiliului Județean.

”Am semnat o înțelegere cu prietenul meu cu Petre Emanoil Neagu. (realizatorul emisiunii: prieten cu ghilimele sau nu?). Câteodată e fără ghilimele, câteodată e cu ghilimele. Ne-am împrietenit. Nu e dragoste la prima vedere, dar sper să ne încadrăm în aceeași viziune pentru că nu poți să desparți orașul Buzău, care este motorul economiei, de restul județului . Nu există așa ceva. Trebuie să fie o singură strategie de dezvoltare și o singură viziune. Pe această viziune am semnat cu domnul Neagu și un angajament prin care vom avea transport cu  Transbus  în tot județul Buzău. Dacă se țin și ei de cuvânt, cei de la Consiliul Județean și contribuie și ei cu bani vom avea această situație. În momentul de față chestia asta o duce numai Primăria și nu e deloc simplă această opțiune.”