POLITICĂ Șansa de Ramnicu Sărat

SORIN CÎRJAN, PRIMARUL RÂMNICULUI, A SEMNAT UN DOCUMENT FUNDAMENTAL PENTRU ORAȘ

Primarul municipiului Rm.Sărat, Sorin Cîrjan, a semnat,  marți,  alături de președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și de reprezentanții PRO România un pact pentru dezvoltarea orașului.

Înțelegerea vizează acțiuni viitoare care să fie transpuse în proiecte pe care Consiliul Local Rm. Sărat să le pună în practică în folosul râmnicenilor. Primul și cel mai important punct al acestui acord este redeschiderea Spitalului Municipal din Râmnic  și externalizarea secțiilor de COVID, prin transformarea Spitalului CFR din Buzău în spital suport și mutarea aici a tuturor bolnavilor.

De asemenea, la Râmnicu Sărat va fi creat un centru de excelență, care va fi susținut financiar în parteneriat de către Primărie și Consiliul Județean, iar cultura și sportul râmnicean, care s-au dezvoltat mult în ultimii patru ani vor ocupa  un loc important în agenda celor două instituții. Nici transportul local de persoane nu a fost uitat, compania locală de transport urmând a fi integrată în ADI ATRAS, pentru a putea fi susținută financiar.

Un alt punct important al acestui acord este alocarea de fonduri pe care le va primi Administrația condusă de Sorin Cârjan pentru închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale, directivă a Uniunii Europene care acum nu poate fi susținută financiar din Bugetul Local.