Actualitate

Gloria Buzău – F. C Dinamo, meciul zilei, supravegheat de o sută de jandarmi din Buzău și Ploiești. Reguli pentru suporteri

Meci important astăzi la Buzău. Gloria Buzău – F. C Dinamo se vor întâlni pe stadionul Gloria , începând cu ora 11.00. Partida de fotbal este așteptată de mii de suporteri și pentru ca în zonă să fie păstrată ordinea publică și mai ales ca toți participanții să fie în siguranță, la stadion vor ajunge și o sută de jandarmi din cadrul IJJ Buzău dar și din Ploiești.  

”Pentru ca evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții optime de ordine și siguranță publică, 100 de jandarmi buzoieni si jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive”, informează IJJ Buzău.

Jandarmii au o serie de recomandări pentru spectatori:

  • Recomandăm participanților să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă.
  • Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către reprezentanţi ai unei societăţi specializate de protecţie şi pază. Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.
  • Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă, substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire. Totodată, vă informăm că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice să deţină, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu materiale pirotehnice.  De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
  • Pentru a preveni producerea oricărui posibil incident, îndrumăm suporterii să nu se implice în situații care ar putea să tulbure ordinea și liniștea publică, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.