Actualitate

GLORIE LOR! Ziua Veteranilor, sărbătorită în Garnizoana Buzău

Chipuri îmbătrânite de încercările războiului, trupuri firave în care anii și provocările frontului au lăsat urme, câțiva dintre veteranii supravie’uitori ai celui de-al doilea război mondial, au fost prezenți joi, în Cimitirul eroilor, la săbătoarea închinată veteranilor. Ziua Veteranilor este un omagiu adus jertfei pe câmpul de luptă și a fost instituită în anul 2007. La Buzău, a fost organizată, anul acesta, ca și în trecut,  de  militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Buzău şi autorităţile administraţiei publice locale.

”Sacrificiul militarilor români, sub misiunea sacră a eliberării teritoriului național, nu trebuie uitat, iar noi militarii avem datoria morală de a fi alături de veteranii de război, adevărate istorii vii, față de care instituția militară își îndreaptă aprecierea și respectul” au transmis reprezentanții Garnizoanei Buzău.

Ceremonia militară dedicată Zilei Veteranilor de Război s-a desfăşurat la Domul Central din „Cimitirul Eroilor” din Buzău și au participat veterani de război, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre militare în activitate, retragere şi rezervă.

După ceremonie, veteranii de război, prezenți la activitate, au fost invitați la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, la vernisajul colecției private a pictorului Ioan Ștefan Sălăgean de exponate și efecte militare din perioada celor două conflagrații mondiale.