Actualitate

SOARE ȘI 27 DE GRADE DE PAȘTE, LA BUZĂU

Temperaturi la pragul de îngheț în această săptămână în anumite regiuni din țară. A nins ca în decembrie și în zona de munte a județului Buzău. Casele și mașinile au fost acoperite repede de un strat de zăpadă. Pe drumurile din zonele montane înalte s-a circulat în condiții de iarnă. Nu e o situaţie excepţională, spun meteorologii.

A fost o primăvară în care au predominat intervalele cu vreme rece. Dar de la aceste valori foarte modeste vom ajunge foarte repede să vorbim despre valori termice ce vor caracteriza o vreme călduroasă, adică de la temperaturi la mijlocul zilei de 8, 9, 10 grade, duminică la amiază să înregistrăm temperaturi de 26, 27, 28 de grade Celsius şi este posibil să înregistrăm în partea de sud a țării temperaturi în jurul a 30 de grade.“, a spusGabriela Băncilă, Director Meteorologie Operaţională.

De Paşti, aşadar, ne vom putea bucura de o vreme de vară. Nu vor lipsi ploile, însă vor fi de scurtă durată şi mai mult la munte.

De astăzi, vremea intră într-un ritm de încălzire. Meteorologii anunță la Buzău până la 22 de grade, cu mici șanse de ploaie. Sâmbătă vor fi 25 de grade, iar cerul se va menține parțial noros. Duminica Paștelui va aduce 27 de grade și soare din plin.