Actualitate

Gospodărie din Merei, cuprinsă de foc. Zeci de pompieri au sărit să stingă flăcările (FOTO & VIDEO)

Un incendiu violent a cuprins o locuință din Merei și adăposturile de animale de lângă casă. Pompierii au fost chemați de urgență, printr-un apel la 112, să stingă flăcările. Chiar proprietarul a fost cel care a sunat. În momentul în care și-a văzut casa și adăposturile de animale amenințate de flăcări, omul a sunat la 112 și a cerut ajutor. Buzoianul nu știa ce să facă, speriat de gândul că întreaga sa agoniseală se va face scrum. Dispecerul l-a îndrumat pe bărbat să meargă  și să deschidă ușa adăpostului, astfel încât animalele să fugă cât mai repede din calea flăcărilor și să nu aibă de suferit. Ceea ce s-a și întâmplat. În cele din urmă, animalele au scăpat tefere.

La ora postării acestei știri, aproape 20 de pompieri intervin pentru lichidarea flăcărilor.

“Pompierii buzoieni intervin pe raza comunei Merei, cu misiunea de a stinge un incendiu izbucnit la o locuință, extins ulterior și la cele două anexe din apropierea acestuia, pe o suprafață de 300 de metri pătrați, cuprinzând totodată și o căpiță de fân. La intervenție participă trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în sprijin fiind solicitată și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Pietroasele, participând un total de peste 15 subofițeri și un ofițer.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar nici cu rănirea animalelor ce se aflau înăuntrul anexelor gospodărești, acestea fiind evacuate de către proprietar, la îndemnul colegilor dispeceri”,anunță Biroul de Presă al ISU Buzău.

Etichete