Actualitate

Grupare specializată în trafic de droguri de risc, destructurată. Drogurile erau vândute în municipiu și în câteva comune (Foto+Video)

Ample descinderi, luni, 24 mai, la traficanții de droguri din Buzău. O grupare care acționa în municipiul Buzău, dar și în comunele limitrofe, a fost destructurată de anchetatori.

Polițiștii au descins în 25 de locații, atât din Buzău, cât și din Ilfov și București. Din cercetări a reieșit că membrii grupării au început să livreze droguri clienților din județ, în anul 2019. Cumpărau cannabis și etnobotanice de la diverși dealeri din Galați sau Capitală, apoi vindeau drogurile tinerilor din municipiul Buzău sau din comune precum Săpoca, Cernătești și Merei.

“În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în Buzău, Ilfov și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat. Din cercetări a reieșit că, din 2019 și până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 42 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, de la persoane din Galați și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău, dar și în comunele limitrofe (Săpoca, Cernătești, Merei)”, transmite IPJ Buzău.

În urma descinderilor de luni, au fost ridicate aproximativ 80 de grame de canabis, 20 de grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multe telefoane mobile și 1.300 de lei.

19 persoane vor fi duse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T.Buzău.