Actualitate

GUVERNUL TAIWANEZ, DONAȚII PENTRU BUZĂU! Mii de viziere și ochelari de protecție au ajuns la Spitalul Județean

Donație străină pentru cadrele medicale din Buzău. Echipamente de protecție produse în Taiwan, în valoare de 10.000 de euro, au ajuns la Spitalul Județean la finalul acestei săptămâni.

Ajutorul a venit din partea Asociației pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan care a donat unității medicale din municipiu 5000 de viziere și tot atâtea perechi de ochelari de protecție, echipamente medicale de mare necesitate în lupta împotriva virusului.

În valoare de 10.000 de euro, donațiile provin dintr-un ajutor financiar obținut de la guvernul taiwanez, în cadrul programului ”Taiwan can help”  pentru întrajutorarea comunității internaționale în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Sprijinul primit din partea autorităților taiwaneze a constat și în identificarea unor producători taiwanezi de echipamente medicale, rezervarea stocurilor pentru România (în contextul cererii mari la nivel global), cât și pentru transportul lor până în țară. 

“Taiwan este un model de succes în ceea ce privește modul în care a limitat efectele pandemiei în rândul populației sale, înregistrând până la această dată un număr de 486 de infectări și numai 7 decese, la o populație de 23 de milioane de locuitori. Totodată, s-a remarcat ca un model de transparență și implicare în combaterea crizei sanitare globale. Dorim să mulțumim autorităților taiwaneze pentru sprijinul prompt acordat  României în lupta împotriva COVID-19. Vom continua activitatea de donații atâta timp cât încă ne vom confrunta cu pericolul acestui virus”, a declarat Constantin Damov, Președintele asociației.

Asociația ROTA a mai donat până acum echipamente de protecție și aparatură medicală în valoare de peste 200.000 de EUR. Donațiile au fost direcționate către spitale de suport COVID-19 atât din București, cât și în alte 7 județe din țară: Buzău, Galați, Bacău, Dâmbovița, Râmnicu Vâlcea, Timiș și Iași.