Actualitate

Hai să ajutăm! Un transplant în Turcia, singura șansă pentru o învățătoare din Merei

O învățătoare din Merei, extrem de apreciată de colegi și de elevi, care a îndrumat și format mai multe generații de copii, are nevoie de ajutor, după ce a primit un diagnostic crunt. Fiica sa a lansat un apel pe rețelele de socializare, un mesaj emoționant adresat oamenilor cu suflet bun, care i-ar putea salva mama.

„Bună tuturor, oamenii salvează oameni. Mama mea a fost diagnosticată cu hepatocarcinom multicentric grefat pe ciroza cu VHC, ea este acum la Spitalul Județean Buzău iar starea ei de sănătate nu este una favorabilă. Singura ei șansă este transplantul hepatic în Turcia, însă costurile sunt imense, de 75 mii de euro, bani pe care trebuie sa ii strângem cat mai urgent”, a scris Alina Pințoiu, fiica învățătoarei. 

Suma pentru această operație este însă mult prea mare pentru familia Georgetei Pințoiu, în vârstă de 57 de ani.

„Este o suma imensă dar oamenii când se unesc sunt capabili de miracole. Toți cei ce o cunosc stiu ce om minunat este și ca viata nu a fost ușoară cu ea însă a putut trece cu capul sus peste toate încercările, si-a dedicat întreaga viata familiei crescand 2 copii singura, de cand tatal meu a decedat. Pe lângă familie si-a iubit foarte mult și meseria, a modelat foarte multe generații de copii, ea a fost prima care le-a pus stiloul in mana si i-a învățat sa scrie și sa citească. Își dorește foarte mult sa trăiască, sa ne fie alături și sa își cunoască nepoții. Se pare ca în cazul ei viata are un cost, doar cu ajutorul vostru putem strânge banii și ea își poate relua viata de dinainte”

Vestea a dat peste cap întreaga comunitate, iar apeluri către oameni au fost lansate și de apropiați ai învățătoarei. Cei care o cunosc spun că Georgeta sau doamna Gina, cum îi mai spun sătenii, și-a dedicat toata viața meseriei de dascăl, pe care a practicat-o cu multă dragoste. Sute de elevi au învățat de la ea să scrie, să citească și să socotească. Doamna Gina și-a petrecut toată perioada didactică în cadrul unei școli din Merei, fiind un exemplu pentru micuții care învățau tainele abecedarului și și-a crescut copiii singură, fiind o adevărată luptătoare.

DOAMNA GINA, așa cum o știu toți colegii și foștii săi elevi, are nevoie de noi toți ACUM! O boală teribilă a trimis-o astăzi pe un pat de spital. O vrem înapoi la școală. Pentru asta are nevoie de un transplant în Turcia, iar acesta costă! 75.000 de euro! Mulți, puțini, cine poate spune? Sigur e că cei doi copii ai dànsei au nevoie de noi să îi ajutăm în aceste momente! O viață dedicată școlii din Merei, zeci de copii, poate sute, care au învățat să scrie și să citească datorită dânsei, zeci de colegi carora le-a adresat o vorbă buna, un sfat, le -a întins o mână de ajutor, toate acestea pot fi răsplătite azi!

AJUTĂM CA SĂ NE AJUTĂM! Orice ajutor este binevenit! O viață de om nu poate fi măsurată în bani!

Că e un cadru didactic iubit se vede și din mesajele pe care Georgeta Pințoiu le-a primit, de Ziua Învățătorului, de la elevii săi.

Cei care vor să o ajute pe învățătoarea din Merei să lupte cu boala și să revină acasă cu bine pot face donații în următoarele conturi:

  • Pintoiu Alina Marinela-Cont: RO19 BRDE 100S V719 5767 1000 Moneda: RON
  • Pintoiu Alin Constantin-Cont: DE52100100100120215111 Moneda: Euro (cont deschis în Germania)
  • Cont revolut: revolut.me/alinat2kh