Actualitate

Haos în școli! Profesorii, în grevă generală. Ce urmează

Greva generală din școli continuă și marți, 23 mai. Sindicaliștii din educație spun că nu au mai purtat discuții cu autoritățile de la Centru, după negocierile eșuate de duminică, așa că marți va fi din nou grevă în școli.

Liderul SÎP Buzău, Ion Dobre

Sindicaliștii din educație sunt hotărâți să nu cedeze. Însă, spun că speră să se ajungă la un numitor comun în timp util, astfel încât să fie evitat scenariul înghețării anului școlar.

Liderul SÎP Buzău, Ion Dobre

În Buzău, circa 85% dintre cadrele didactice au optat pentru grevă. Astfel, în prima zi de grevă generală în școli, în majoritatea unităților de învățământ din județ nu s-au făcut cursuri. Preșcolarii și elevii au stat acasă, iar părinții au fost nevoiți să găsească soluții pentru a avea cu cine să-i lase pe cei mici cât ei au fost la serviciu. Însă, au fost și unități în care programul s-a desfășurat ca într-o zi normală.

Daniela Palcău, inspector școlar general IȘJ Buzău

Una dintre școlile buzoiene în care nu a fost grevă luni, 22 mai, a fost Liceul Tehnologic D. Filipescu. Aici, încă de săptămâna trecută, cadrele didactice au decis să nu participe la protestul anunțat de marile federații sindicale. Astăzi, însă, a avut loc o nouă consultare a profesorilor iar mulți dintre ei și-au schimbat opțiunea. Ca urmare, urmează, luni după amiază, o nouă ședință pentru a se stabili cum se vor desfășura cursurile mâine la D. Filipescu. Părinții și elevii vor fi anunțați cu privire la decizia luată prin intermediul grupurilor de comunicare internă.