Actualitate

Haos pe Unirii. Bătrâni și părinți cu copii în brațe trec strada, printre mașini, în claxoanele șoferilor. Ce s-a întâmplat (video)

Aglomerație dar și situații riscante astăzi pe cel mai circulat bulevard din oraș. Bătrânii și părinții cu copii în brațe sunt nevoiți să treacă strada printre mașini. Semafoarele din zona intersecției bulevardului Unirii cu strada Ciucurete s-au stricat în această dimineață și, de atunci, circulația se desfășoară la mica înțelegere.

Șoferii opresc când văd că pietonii așteaptă pe marginea străzii, în timp ce oamenii încearcă să găsească cel mai bun moment pentru a putea traversa în siguranță.

Chiar și așa au fost momente în care pietonii s-au aruncat  în fața mașinilor, iar șoferii au frânat brusc pentru a evita o tragedie.

Imaginile surprinse în jurul orei 14.30 arată cum părinții cu copii în brațe sau de mână au fost nevoiți să traveseze Unirii, o stradă cu câte două benzi pe sens, în claxoanele șoferilor.

Circulația în zonă a fost dată peste cap de o defecțiune tehnică apărută astăzi de dimineață. De atunci semafoarele de la trecerile de pietoni nu mai funcționează. Potrivit surselor noastre s-a defectat un dispozitiv de comandă automată la care sunt conectate cele două semafoare . Mai grav este că piesa care ar readuce semnafoarele în stare de funcționare se găsește doar în străinătate, fapt care va întârzia destul de mult remedierea situației. Piesa a fost comandată astăzi, dar aceasta ar putea ajunge la Buzău chiar și peste o săptămână.

Date fiind riscurile la care sunt supuși pietonii care traversează zona respectivă, cel mai indicat ar fi ca în toată această perioadă, circulația să fie supravegheată / dirijată de un echipaj al Poliției.

De menționat este și faptul că proprietarul acestor semafoare este Primăria Buzău, iar întreținerea și reparațiile sunt asigurate de Urbis Serv. Până la această oră nu a fost transmisă nicio informare oficială prin care atât pietonii cât și șoferii să fie atenționați cu privire la situația din zonă sau cu regulile pe care le au de respectat pentru a se evita producerea unui accident rutier.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Like… really?!? In loc de 50 de pretreceri scumpe, puteau lua macar un set de sisteme mobile, pe care sa le foloseasca atunci cand apar probleme sau au nevoie sa faca lucrari… daca nu trimit polistii, pe ger, in strada. Daca se intampla ceva, Doamne, Fereste, vina cui era? E nevoie ca, Doamne, Fereste, sa se intample ceva? Ori ocoloesti jumatate de strada, pe ger, ori faci pe iepurele printre masinute busitoare – Doamne, Fereste! :/