Actualitate

Hoți cu palmares, dați în urmărire, prinși la Buzău

Au crezut că pot scăpa nepedepsiți după ce au comis mai multe fapte grave atât în țară cât și în străinătate însă, în final, au fost prinși și urmează să ajungă după gratii. Este cazul a doi tineri din județul Buzău, unul care se afla în urmărire națională și al doilea pentru care a fost emis un mandat european de arestare și care au fost prinși joi de polițiștii buzoieni.

Cei doi nu sunt la prima abatere, iar ”palmaresul” fiecăruia este de-a dreptul surprinzător.

Primul, un tânăr de 37 de ani din Merei, este un vechi client al Poliției Române. Acesta a intrat, pentru prima data, în atenția oamenilor legii în urmă cu aproape 4 ani când a comis mai multe furturi. La acel moment a primit măsura arestului preventiv și, ironia sorții, a fost ca în perioada respectivă să ajungă chiar el  victima unei tâlhării. În timp ce se afla arestat la domiciliu, bărbatul a fost bătut de o veche „cunoștință” căruia îi datora o sumă de bani. În plus, agresorul ar fi violat-o pe prietena acestuia și i-a luat și banii după care venise. Fapta s-a întâmplat în 2018, la Merei, acolo unde a fost găsit și ieri tânărul care a comis, din nou, fapte grave.

De această data, polițiștii buzoieni au mers la Merei pentru a pune aplicare un mandat european de arestare emis pe numele tânărului buzoian. De această data, bărbatul este acuzat de proxenetism, lovire și alte violențe și furt pe care le-ar fi comis în Catania, Sicilia.

”Pe numele său, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de proxenetism, lovire sau alte violențe și furt, comise pe teritoriul acestui stat. S-a procedat la informarea persoanei despre semnalarea introdusă în Sistemul Informatic Schengen pe numele său, ulterior fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 15 zile. În cauză urmează a fi demarate procedurile de predare către autorităţile din Italia”, informează IPJ Buzău.

Al doilea este un tânăr de 34 de ani din Râmnicu Sărat. Bărbatul a fost dat în urmărire națională pe 25 iulie, fiind acuzat că nu a respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu. Practic, tânărul ar fi părăsit domiciliul pentru a-și sărbători ziua de naștere și nu s-a mai întors. Polițiștii l-au găsit zece zile mai târziu și acum riscă să ajungă după gratii.

”Faţă de bănuit, Curtea de Apel Braşov a emis mandat de arestare preventivă în data de 25 iulie a.c. Bărbatul era căutat pentru că nu ar fi respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu, care fusese dispusă de instanţă pe numele său  în cazul mai multor infracţiuni de furt calificat. În aceeaşi zi cu data emiterii mandatului, râmniceanul a fost pus în urmărire la nivel national”, informează IPJ Buzău.

Acum, bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și urmează să fie trimis la Brașov.