Actualitate POLITICĂ

Autostrada Moldovei, încă două licitații încheiate

Autostrada A 7, cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru Muntenia și Moldova, a ajuns în punctul adjudecării licitațiilor pentru două noi loturi, de data aceasta primele de pe sectorul Buzău-Focșani. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a a desemnat câștigătorii licitațiilor.

Pentru tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii și pentru tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, CNAIR a atribuit contractele de lucrări Asocierii SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL. Acest nou pas a fost salutat de senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu care spune că CNAIR trebuie să desemneze și ceilalți cîștigători, amintind de termenul de finalizare, imperativ pentru obiectivele PNRR, respectiv finele anului 2026:

”Din această asociere face parte și un cunoscut om de afaceri născut în județul Vrancea, care a derulat și are în continuare contracte de lucrări pe autostrăzi și drumuri expres din România. Este unul dintre cei mai puternici și serioși constructori români, care a avut inclusiv contracte realizate înainte de termenul prevăzut.

Urmează perioada de contestații și abia la încheierea acesteia vor putea fi semnate contractele pentru cele două tronsoane ale A7 de la Buzău la Focșani.

CNAIR trebuie să desemneze, în continuare, câștigătorii lucrărilor pentru celelalte două tronsoane ale acestui sector de autostradă, respectiv tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni. ”