Actualitate

Un nou parc va fi amenajat în municipiul Buzău! Investiția, realizată de un grup de firme, într-o zonă fără spații verzi

În mai puțin de jumătate de an, municipiul Buzău va mai avea un parc. Este vorba despre o investiție realizată de cel mai mare reciclator din România, care deține mai multe firme în județ, în parteneriat cu Primăria Buzău. Parcul va avea 3200 de metri pătrați și va reprezenta oaza de verdeață din zona industrială, acolo unde nu există niciun spațiu verde și nici un loc de joacă pentru copii.

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții firmei din Buzău care, prin acțiunea lor, se alătură Zilei Mondiale pentru Combaterea Deșertificării, o inițiativă a Organizației Națiunilor Unite, sărbătorită pe tot globul în data de 17 iunie.

De altfel, proiectul de la Buzău, prin care o zonă nefolosită va fi pusă în valoare și redată locuitorilor, se aliniază tematicii propuse pentru anul acesta, a regenerării naturii și pământului și încurajării apropierii oamenilor de natură.

Investitorii au anunțat că a proiectul a fost pus pe hârtie și că a fost identificat și terenul pe care urmează să fie amenajat un spațiu plin de verdeață, unde locuitorii din cartierul Poștă dar și cei ai blocurilor din zonă se vor bucura de natură în timp ce copiii se vor bucura de primul loc de joacă modern. De altfel, întregul spațiu va fi amenajat cu mobilier inteligent, în timp ce aleile pietonale vor avea un aspect plăcut pentru plimbările în aer liber. Întreaga suprafață va avea 3200 de metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție de Primăria Buzău este cel de lângă Casa de Pensii.

Prin acest proiect, grupul de firme a anunțat că va continua seria acțiunilor pe care le-au demarat în cadrul programului ”Buzăul circular”.

„Consumul industrial a dus la defrișări masive, practici agricole nesustenabile și la un nivel critic al poluării,  aceste lucruri fiind legate între ele, cauzând degradarea terenurilor și solurilor. De 19 ani reciclăm cantități importante de deșeuri, luptând astfel împotriva depozitării la gropile de gunoi, una dintre principalele surse de poluare în orașe. În fiecare zi, reciclăm o cantitate de plastic care, abandonată în natură, ar putea acoperi peste 9 hectare. Astfel, vom crea oportunități pentru regenerarea ecosistemelor naturale din orașul Buzău, prima inițiativă fiind amenajarea unui parc, unde oamenii să se poată bucura de un colț de natură. Oriunde vom crea o oaza verde, vom mai câștiga o bătălie în lupta cu deșertificarea”, a declarat Constantin Damov, Presedintele Green Group.

“Buzău Circular” este concretizarea unui parteneriat între grupul de reciclare și Primăria Municipiului Buzău ce își propune să vină cu soluții pentru dezvoltarea orașului în spiritul economiei circulare, al regenerării resurselor și naturii.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Dupa cate accidente de poluare a mediului au avut… . 🙁
    …Macar de si-ar mai spala din vina, asa, toate firmele care nu respecta prevederile legale si/sau cauzeaza diverse incidente. 🙂 Oricum… reputatia grupului… si cat de “binevenita” este, la Buzau… mai greu se va mai schimba. :/

  • De ce nu ne gandim si cat de util este un asemenea grup pentru protejarea mediului, recicland aproape tot ce polueaza? Felicitari pentru ceea ce vor face!