Actualitate SĂNĂTATE

IA AMPLOARE FOCARUL DE CORONAVIRUS DE LA SPITALUL SĂPOCA. În doar câteva zile, numărul cazurilor s-a dublat

Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca ia amploare.

Dacă zilele trecute erau 6 cazuri, acum s-a ajuns la 12. Jumătate din îmbolnăviri sunt în rândul personalului medical, iar celelalte în rândul pacienților. Este singurul focar de COVID 19 care mai evoluează în acest moment în județul Buzău.

De altfel, din noaptea de miercuri spre joi, municipiul Buzău a trecut din scenariul galben în scenariul verde.  Asta înseamnă o relaxare a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Printre altele, barurile, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la o capacitate mai mare decât până acum. Vor putea fi ocupate jumătate din locurile existente în fiecare local în parte, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Atât restaurantele și cafenelele vor putea primi mai mulți clienți, cât și cinematograful din municipiu. De asemenea, și în sala de spectacole a Teatrului George Ciprian vor putea ajunge mai mulți spectatori atunci când vor fi programate spectacole.

Municipiul Buzău s-a aflat în scenariul galben din 27 decembrie iar înainte de această dată s-a aflat în scenariul roșu timp de 55 de zile, cu o incidență atunci a  cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori.

În ceea ce privește  situația în județ, incidența a ajuns astăzi la 0.53 de cazuri la mia de locuitori. Nici o localitate nu mai este în scenariul roșu.  sunt însă în scenariul galben localtățile Cilibia, Unguriu, Brăești, Bisoca și Valea Salciei. Cea mai mare rată de îmbolnăvire este la Cilibia, 2. 11 la mia de locuitori.

Mica Publicitate