Actualitate SĂNĂTATE

MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN, DEZAMĂGIT DE NUMĂRUL MIC AL ANGAJAȚILOR CARE S-AU VACCINAT ANTI-COVID: ”Nu îi înțeleg”

Nici jumătate din angajații Spitalului Județean Buzău nu s-au vaccinat anti-COVID. Managerul spitalului este dezamăgit că prea puțini angajați s-au imunizat până acum, dat fiind că mulți dintre ei lucrează în prima linie iar riscul de a se infecta este mare.

Prezent, luni seară, în emisiunea Focus News de la Focus Tv, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a declarat că din circa 1400 de angajați câți numără unitatea medicală, doar circa 650 s-au vaccinat anti-COVID.

La primul sondaj efectuat în rândul angajaților atunci când s-a testat dorința de vaccinare, și-au exprimat acordul 550 de persoane, ulterior interesul a scăzut,  pentru ca în final să se vaccineze circa 650 de  angajați ai spitalului: medici, asistenți și personal TESA:

”Aici am o problemă şi nu sunt încântat pentru că din 1400 cu tot cu personal TESA şi-au făcut vaccinul doar 650 de persoane. Înţeleg personalul care a trecut prin boală şi încă are imunitate şi nu a dorit să-și facă vaccinul. Şi eu aş fi făcut la fel, dacă aveam imunitate. Dar pe ceilalţi care nu au fost contaminaţi şi nu şi-au făcut vaccinul, nu îi înţeleg pe de o parte pentru că zi de zi lucrează în contextul pe care îl ştim”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian. 

În acest context, managerul Spitalului Județean  Buzău se declară dezamăgit de numărul mic al angajaților care s-au vaccinat până acum, cu atât mai mult cu cât acești oameni lucrează în prima linie iar riscul de a contracta cororonavirusul este mare, indiferent de măsurile care se iau. Însă, vaccinarea anti-coronavirus rămâne la latitudinea fiecăruia, mai spune managerul SJU Buzău, Claudiu Damian:

”Am stat de vorbă. Bineînţeles, vaccinul nu este obligatoriu. Fiecare îşi ia decizia pe propria răspundere. Unii nu cred că vaccinul îi poate ajuta foarte mult, alţii spun că oricum nu e pe o perioadă mare şi oricum dacă e să ia, vor trece prin aceeaşi etapă și se vor imuniza. Sunt multe ipoteze.”

La nivelul județului Buzău, s-au vaccinat până acum peste 20 de mii de persoane, circa 8000 primind inclusiv rapelul.  

Mica Publicitate