Actualitate

ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI DE LA MĂNĂSTIREA VALEA NEAGRĂ ȘI MOAȘTELE A DOI SFINȚI IUBIȚI DE CREDINCIOȘI, ÎN PROCESIUNE ÎN MAI MULTE BISERICI DIN BUZĂU (FOTO)

sursa: facebook
sursa: facebook

Procesiune în toată Eparhia  Buzăului cu Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Valea Neagră, din județul Vrancea, cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și cu ale Sfântului Haralambie, vindecătorul de boli grave.

Evenimentul religios, de o mare importanță pentru credincioși, este organizat vineri și sâmbătă la inițiativa Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Startul procesiunii s-a dat, vineri, la Nehoiu. Acolo, au ajuns de dimineață icoana Maicii Domnului de la Valea Neagră și moaștele celor doi sfinți, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina și Sfântul Haralambie. Numeroși credincioși s-au adunat în curtea Catedralei Sfântul Gheorghe din Nehoiu și s-au rugat pentru sănătate și pentru ca pandemia să se termine cât mai repede.

De la Nehoiu, icoana făcătoare de minuni și moaștele sfinților Nectarie și Haralambie au pornit spre mănăstirea Ciolanu, apoi spre Năeni,  ajungând la locașul de cult denumit Biserica dintr-o piatră din satul Vârf.

”Pentru al doilea an consecutiv, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, la rugămintea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, suntem în procesiune cu icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Valea Neagră din munţii Vrancei, alături de moaştele sfinţilor vindecători de boli, Sfântul Nectarie şi Sfântul Haralambie. Dăm slavă bunului Dumnezeu pentru această bucurie. Nădăjduim în continuare în ajutorul sfinţilor şi al Maicii Domnului. Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop pentru că ne-a dăruit această bucurie făcând posibil pelerinajul acesta pentru al doilea an consecutiv, anul trecut resimţind din plin acoperământul sfinţilor şi al Maicii Domnului imediat după ce s-a făcut această procesiune chiar înaintea declarării stării de urgenţă.” a declarat Ana Săcrieru, președintele Asociației Femeilor Ortodoxe din Buzău.

După Năeni, pelerinajul va continua la mai multe biserici din diferite localități ale județului Buzău precum și din municipiu. La bisericile unde se vor face popasuri, pe parcursul procesiunii, sunt așteptați credincioșii care doresc să se închine, însă aceștia vor trebui să respecte întocmai regulile sanitare de prevenire a transmiterii coronavirusului.

”Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Valea Neagră și sfintele moaște ale Sfântului Nectarie și Sfântului Haralambie vor binecuvânta întreaga Eparhie a Buzăului și Vrancei, vale de vale, sat de sat, oraș de oraș, din Curbura Munților Carpați și până în câmpiile de la hotarele Eparhiei, sfințind totodată firea întreagă, locuri și oameni, cu Aghiazmă.”, a mai declarat reprezentanta Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.