Actualitate

Imagine sinistră la locul unui accident, pe Centura Buzăului. Cine ar fi trebuit să intervină

sursa foto: Facebook/AlexCotofana
sursa foto: Facebook/AlexCotofana

Urmele unui accident mortal produs, marți dimineața, pe Șoseaua de Centură a municipiului Buzău i-au scandalizat, pe bună dreptate, pe șoferii care au traversat, ulterior, tronsonul respectiv. Accidentul a avut loc dimineață, pe porțiunea de șosea dintre Calea Eroilor și Fabrica de Bere. Un pieton care a încercat să traverseze șoseaua, în fugă, printr-un loc nepermis, a fost lovit de un TIR și și-a pierdut viața.

După cercetarea de la fața locului, polițiștii au dispus reluarea traficului, însă imaginea sinistră pe care o oferea locul accidentului i-a înfiorat , dar și scandalizat pe șoferii care au traversat zona. Unul dintre ei a postat un mesaj însoțit de o fotografie, pe o rețea de socializare, adresându-se Primăriei Buzău, care are rolul de administrator al tronsonului respectiv:

” Un om a murit azi pe centura Buzăului intr-un mod groaznic. Centura Buzăului este in jurisdicția Primăriei Buzău, da, acel oraș premiant din lume, din Univers. Dar mușamalizam ca nu cumva sa afectam imaginea înainte de Referendumul de unire cu Tintesti. Nici sângele omului nu l-au spălat de pe asfalt… ca “ nu ie bani”.

La solicitarea reporterilor sansanews.ro, reprezentanții Poliției Rutiere au precizat că procedura este ca societatea RER Buzău, cu care municipalitatea are contract pentru astfel de intervenții, să fie anunțată și să ia măsurile pentru curățarea carosabilului. Societatea de salubritate a fost anunțată cu privire la situația de pe Centura ocolitoare, chiar imediat după încheierea cercetării la fața locului, după cum ne-a precizat conducerea Serviciului Rutier al IPJ Buzău. Fotografiile realizate câteva ore mai târziu arată că lucrătorii firmei nu au intervenit, caz în care atât Poliția, cât și Primăria Buzău pot sancționa lipsa de reacție a operatorului din domeniul salubrității.