Actualitate

Imagini care dau fiori reci! Cum arată Buzăul, văzut de sus, în zilele de maximă aglomerație. Zeci de mii de mașini, pe străzile orașului (foto+video)

Trafic de coșmar, în aceste zile, în aproape tot orașul. Zeci de mii de mașini pot fi văzute, în același timp, pe principalele străzi ale municipiului Buzău.

Este aglomerație peste tot. Zona centrelor comerciale din nordul Buzăului a devenit un furnicar. Imagine alăturate dovedesc cum se circulă pe strada Frăsinet. Mașinile stau minute bune blocate în trafic, iar când ajung la destinație se confruntă cu o altă provocare: găsirea unui loc de parcare. Aici interveni norocul fiecărui șofer pentru că parcarea publică este plină.

De altfel, toată zona de la rondul din nordul municipiului este aglomerată. Mașinile circulă bară la bară și Unirii dar și pe sensul dinspre Râmnicu Sărat, în zona cartierului Orizont.

Răbdare în trafic este nevoie și în zona rondului de la Episcopie. Și aici, de sus, se poate vedea doar ”o mare de mașini”.

Din păcate, polițiștii avertizează că așa se va circula în Buzău și astăzi și în zilele următoare. Din acest motiv , echipaje IPJ vor fi în trafic și vor dirija circulația în zonele roșii ale municipiului Buzău.

În acest context, polițiștii vin și cu recomandări pentru șoferi menite să decongestioneze traficul.

Un prim sfat este evitarea deplasarea cu mașina la cumpărături, mai ales la orele de vârf.

”Pentru că ne apropiem de Sărbătorile de iarnă, recomandăm celor care umblă după cadouri să evite deplasarea cu autovehiculele proprii în zonele aglomerate şi să nu îşi lase maşinile în zona de acţiune a indicatoarelor care interzic oprirea sau staţionarea, pentru a nu îi incomoda pe ceilalţi participanţi la trafic”, se arată în comunicatul IPJ.

Deosebit de importantă este respectarea regulilor de circulaţie de către toţi participanţi la trafic.

”Conducătorilor auto le recomandăm să îşi respecte partenerii de drum, să îşi păstreze calmul şi să nu uite politeţea rutieră”, spun polițiștii.