Actualitate

IMAGINI PARCĂ DESPRINSE DIN DESENE ANIMATE, FILMATE DE ANGAJAȚII ROMSILVA. Căprioare, surprinse în ipostaze inedite

Imagini spectaculoase cu un pui de căprioară care se adăpostește de ploaie sub o frunză de brusture sau două căprioare pentru care ”distanțarea fizică” nu este o regulă ce trebuie respectată fac deliciul internauților care ajung pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor.

Aproape în fiecare zi, în timpul serviciului, angajații Romsilva au parte de ”spectacole” ale naturii pe care nu toți au norocul să le vadă, decât poate în filme. Cel mai bun exemplu vine din Vrancea. Acolo unde camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva au surprins două căprioare superbe care par a avea un moment de tandrețe.

”Căprioarele nu păstrează distanțarea fizică, în pădurile Parcului Natural Putna Vrancea”, scriu angajații Romsilva pe pagina de Facebook alături de video surprins în Parcul Natural Putna Vrancea, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională, cu o suprafață de 38.000 de hectare.

❤️ 🎥 Căprioarele nu păstrează distanțarea fizică 🙂 în pădurile Parcului Natural Putna Vrancea🎞 Imaginile au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva.ℹ️ Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăiește în pădurile de șes și munte. Are o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp.✅ Se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure.🆗 Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.ℹ️ Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva.🗺️ Este situat în județul #Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri 🌲🌳🌲🌳🐾 În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul.🦅 Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.*****ℹ️ 🇬🇧 Deers into a forest in Putna Vrancea Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Păduri #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #Environment

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 30 iulie 2020

Nici angajații din Buzău nu sunt privați de astfel de spectacole. De exemplu, un reprezentant al Ocolului Silvic Vintilă Vodă a avut parte de o întâlnire cu o ciută. Exemplarul de o frumusețe rară a stat preț de câteva secunde pentru a putea fi surprins de cameră în toată splendoarea sa.

” Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani”, informează angajații Romsilva.

Întâlnire cu o ciută într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Romsilva

✅😍 Întâlnire cu o ciută într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău ℹ️ Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.ℹ️ Ocolul Silvic Vintilă Vodă, unul din cele 7 ocoale silvice din cadrul Romsilva – Directia Silvica Buzau, administrează 9.689 hectare 🌲🌳🌲🌳 păduri de stat și a păduri, din care 66.727 hectare păduri de stat.credit:Ciprian Silvestru, Ocolul Silvic Vintilă Vodă – Direcția Silvică Buzău*****ℹ️ 🇬🇧 Meetind with a hind into a forest at Vintilă Vodă Forest District in Buzău county, #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #pădure #păduri #faună

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 22 iunie 2020

Altă zonă, alt spectacol. De această dată un angajat din cadrul Ocolului Silvic Gura Teghii a suprins un pui de căprioară care se adăpostea de ploaie sub o frunză de brusture.

”Surpriză!!! Cine se ascunde de ploaie? O dulceață mică, un puiuț de căprioară, a fost zărit sub o frunză de brusture, adăpostindu-se de ploaie, pe unul din fondurile cinegetice ale Ocolului Silvic Gura Teghii din cadrul Direcției Silvice Buzău, scriu angajații Romsilva.

Oricând de drăgălașe ar fi, angajații Romsilva avertizează că animăluțele nu trebuie luate din locul în care se află.

”Dacă găsiți un pui de căprioară nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere, dar s-a asuns când a simțit prezența oamenilor. Puii sunt protejați de lipsa mirosului. Prădătorii nu ii pot mirosi. După naștere, puii pot sta în picioare și merge o distanță scurtă”, spun specialiștii.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăiește în pădurile de șes și munte. Are o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp.Se hrănește cu muguri, ghindă și rugi de mure. Căprioarele dau naștere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutorați în primele câteva zile și depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.