Actualitate SĂNĂTATE

Imaginile care arată dramatismul pandemiei: bolnavi conectați la surse de oxigen în mașinile personale, în curtea Spitalului Județean Buzău

Proporțiile crizei din spitalele sufocate de atâți bolnavi COVID, neputința cadrelor medicale și a conducerii spitalelor de a asigura pentru toți suferinzii un loc într-o secție medicală, nu din alt motiv, ci pur și simplu că nu mai sunt locuri pentru nimeni, reies cel mai bine din imaginile surprinse, miercuri, în curtea Spitalului Județean.

Sunt imagini care fac cât o mie de cuvinte, imagini care ar trebui să dea de gândit și celor mai vehemenți contestatari ai vaccinării și oamenilor care spun că infecția cu SARS CoV-2 nu e altceva decât o banală răceală.

Din imagini se poate observa cum mai multe autoturisme personale sunt aliniate în curtea celui mai mare spital buzoian. În mașini se pot observa câte unul, doi oameni, care așteaptă rezultatul testului RT PCR, pentru ca mai apoi, speră ei, să fie duși pe secție pentru a fi tratați în condiții normale.

Față de zilele trecute, miercuri, lângă aceste autoturisme cu bolnavi în așteptarea rezultatului testului pentru depistarea coronavirusului și a eliberării unui loc în spital au apărut însă și butelii de oxigen.

Oamenii sunt conectați la aceste surse pentru a putea să respire, pentru a putea continua lupta cu boala. E semn că cei din mașinile personale nu au ”o banală răceală”, ci au probleme serioase cu respirația, având nevoie de suport pentru a putea respira, pentru a putea să continue să existe.

Practic, pacienții primesc oxigen în parcarea Spitalului Județean din tuburi legate la măști speciale care sunt utilizate chiar în mașini de către bolnavi.

Cam aici ne situăm în lupta cu coronavirusul.