Actualitate

Imaginile care îți taie răsuflarea! Ce comună face furori în mediul online

Sursa foto Radu Iftinoiu

Adevărate capodopere fotografice au apărut în mediul online, după ce un pasionat de off-road și fotografie, pe nume Radu Iftinoiu, a imortalizat peisajele din zona Bisoca. O contribuție semnificativă la succesul fotografiilor a avut însă și toamna. Natura însăși a folosit o paletă cromatică variată, rezultatul fiind peisaje ce par rupte din basm. Copacii completează peisajul unui tablou perfect de toamnă, fiind acoperiți cu frunze galbene, portocalii și maro.

Satele din comună sunt o antiteză între frumusețea naturală a locurilor și traiul greu al oamenilor. Acestea sunt răsfirate și pe alocuri izolate, iar o parte dintre oameni cu greu își duc traiul, astfel că, de multe ori, ei sunt cei care beneficiază de ajutorul reprezentanților comunității de off-road.

https://www.youtube.com/shorts/A3HYOIcEZG0?feature=share

În peisajul de la Bisoca, se îmbină perfect culori primare, terțiare și secundare, realizându-se o trecere blândă de la verde la portocaliu. Însă, pe alocuri, parcă aruncate cu un scop, vezi urmele unei civilizații avansate, amestecate printre elemente dintr-un tărâm uitat.

Imaginile vorbesc de la sine, drumurile anevoioase fiind înconjurate de copaci care parcă au fost plantați de om într-o linie aproape perfectă, iar relieful te duce cu gândul la o zonă muntoasă care nu aparține reliefului întâlnit la Buzău. Priveliștea este senzațională, iar zona are potențial turistic.

Și dragostea oamenilor din zonă pentru animale, moștenire de familie, reiese din fotografiile realizate de Radu Iftinoiu. În plus, bisocenii sunt vestiți pentru păstrarea obiceiurilor și tradițiilor, meșteșugurilor, dar și portului popular, toate detaliile acestor îndeletniciri fiind transmise prin viu grai din generație în generație.