Actualitate

Imaginile dezastrului, după incendiul de la Siriu. Primarul a lansat un apel umanitar pe Facebook

Imaginile surprinse după lichidarea incendiului care a mistuit cele cinci gospodării din Muscelusa, comuna Siriu, sunt greu de privit. Locuințele în care trăiau 15 oameni, printre care un copil de 15 ani, 7 femei și 8 bărbați, sunt acum un morman de lemne arse și cenușă. Oamenii sunt disperați și nu știu cum se vor descurca. În ajutorul lor a sărit întreaga comunitate, iar Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a deschis un cont unde cei care doresc să-i ajute pot face donații în bani.

Datele au fost făcute publice chiar de primarul comunei Siriu care a postat pe Facebook un apel umanitar prin care îndeamnă oamenii să doneze tot ce pot pentru a-i ajuta pe cei 15 rămași fără casă în pragul iernii.

”Oameni buni,

Munca de o viata a 6 familii din satul Muscelusa, comuna Siriu, a fost mistuita de flacari sub ochii plini de disperare si durere ai propietarilor. Un copil de 15 ani, 7 femei si 8 barbati au ramas fara acoperis deasupra capului chiar inainte de iarna… Munca lor agonisita de-a lungul timpului a fost distrusa intr-o singura clipa, si acum tot ce pot face e sa se roage si sa spere la ajutorul comunitatii.

Fii OM si daruieste din ce ai, ajuta-ti aproapele si hai sa punem din nou un zambet pe chipul acestor oameni!

Au nevoie de tot ce inseamna lucruri de igiena personala, imbracaminte, incaltari de iarna, materiale de constructie, consumabile si hrana. Picatura cu picatura se face un ocean de speranta.este apelul primarului Dragoș Voicu.

Doneaza aici: RO56RZBR0000060001838214

Titular cont: Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu

Banca: Raiffeisen Bank