Actualitate

(Video) ”Căi fără obstacole în natură”, o zi specială pusă la cale de jandarmii buzoieni pentru prietenii speciali din fotolii rulante

Jandarmii buzoieni au reușit să transforme o zi obișnuită într-o experiență inedită pentru zeci de persoane pentru care viața este plină de încercări grele. Totul a pornit exact de la dorința de a le oferi și acestor oameni deosebiți, care se deplasează doar cu ajutorul unor fotolii rulante, momente de neuitat. Și au reușit. Jandarmii montani din Nehoiu, ajutați de reprezentanții Asociației ”Îmbunătățirea Vieții” și cei ai Muzeului Județean Buzău, au pus la cale o zi încărcată de activități pe care cei mai mulți nici măcar nu au visat că le-ar putea face.

Întreaga zi a fost gândită până la cel mai mic detaliu, iar prima surpriză a fost chiar locul ales pentru desfășurarea activităților.  

”Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Nehoiu și din cadrul Detașamentului Mobil, oamenii de bine din Asociația ,, Îmbunătățirea Vieții” reprezentată de Paula-Dorina Ispas și Muzeul Județean Buzău, au colaborat în cadrul proiectului ,,Căi fără obstacole în natura”, aflat la a-2-a ediție, pentru a putea răspunde, din nou prezent la nevoile acestor oameni speciali. Și-au dorit mult să revină în zona de munte a județului Buzău deoarece experiența de anul trecut le-a oferit atât de multă bucurie și adrenalină. A fost suficient un singur apel și rotițele s-au pus în mișcare. Totul a fost organizat cu atenție, iar de data aceasta, excursia inedită a avut și un caracter cultural și spiritual, Mănăstirea Ciolanu și Muzeul în aer liber ,,Tabăra Măgura“ fiind obiectivele vizate”, informează IJJ Buzău.

După ce s-au bucurat de peisajul spectaculos, mai ales în aceste zile frumoase de toamnă, rând pe rând au trecut la activități. Unii au preferat să trag cu arcul, iar alții au experimentat, pentru prima dată, plimbarea cu tiroliana.

”Am amenajat un mic poligon de tir cu arcul, deoarece Cornel, un om plin de veselie și entuziasm, este un foarte bun trăgător, și a dorit să-și învețe prietenii această deprindere. La fel ca și anul trecut, am adaptat echipamentele de salvare astfel încât acești oameni minunați să poată experimenta, în siguranță, senzația unei coborâri cu tiroliana.

Cristina, care a lipsit anul trecut, a experimentat pentru prima data tiroliana și ne-a mărturisit plină de emoție că și-a văzut un vis împlinit, la care se alătură următoarea activitate pe listă, saltul cu parașuta. Cuvintele au fost de prisos, iar noi nu am putut decât să îi mulțumim Cristinei pentru lecția de putere și voință pe care ne-a oferit-o”, spun jandarmii buzoieni.

La finalul activităților, obosiți, dar foarte fericiți, cu toții au fost invitați la un picnic, între prieteni.

”A fost o zi plină de emoție, care ne-a demonstrat încă o dată faptul că fericirea este sănătatea sufletului!”, spun organizatorii.