Actualitate

Important pentru șoferi! Se ridică restricțiile impuse mașinilor grele pe un drum circulat din județul Buzău

În sfârșit, și autovehiculele de mare tonaj pot circula pe DN 10 Buzău-Brașov, pe Viaductul Giurca . Sunt 10 ani de când  pe acest tronson au fost impuse restricții de tonaj din cauza alunecărilor apărute în șosea. În urma lucrărilor de consolidare desfășurate în ultimii 3 ani, autoritățile anunță în sfârșit că circulația autovehiculelor de mare tonaj este permisă și în acest punct.

“Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de la nivelul județului Buzău a fost finalizat. Viaductul de la Siriu, un drum extrem de important pentru buzoieni, dar mai ales pentru transportatorii care tranzitează zona, este gata după trei ani de la începerea lucrărilor de consolidare. A fost redat, astfel, un drum esențial pentru Valea Buzăului având în vedere că în zonă își vor relua traseul și autobuzele de călători spre Brașov ”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău.

Proiectul de reabilitare a Viaductului Giurca, zona Siriu, parte din DN10, Buzău –Siriu, de pe DN10, a presupus consolidarea suprafeței carosabile de 7,80 m, prevăzute cu 2 trotuare pietonale, de 1 m lățime utilă și hidroizolație continuă, pe toată lățimea secțiunii transversale. De asemenea, infrastructura a beneficiat și de repararea suprafețelor cu pile de beton, cule și mortare.

Atenție, însă ! Concluzia ultimei expertize tehnice impune însă o restricție de tonaj pentru transportul de peste 30 de tone pentru o anumită porțiune de pe Valea Buzăului, respectiv la km 90 + 265  Viaduct Valea Grămăticului. 

“Nu a fost o lucrare simplă, mai ales că structura de rezistență înregistrase degradări masive și drumul devenise un real pericol mai ales pentru traficul greu. În plus, viaductul de la Siriu nu e singura investiție pentru care s-au făcut pași importanți pentru reabilitare. Podul de la Cislău, un alt proiect vital pentru traficul din Buzău, este finalizat în proporție de 50%”, a conchis deputatul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.