Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

Soluțiile găsite de autorități în fața exploziei cazurilor de COVID: ”Încercăm să mărim capacitatea fiecărei secții în parte. Nehoiu va prelua cazurile ușoare și medii”

Se cer soluții urgente pentru bolnavii COVID, în condițiile în care ne confruntăm cu o explozie a infectărilor iar paturi libere în spitale abia că se mai găsesc.

Buzăul a înregistrat, marți, un număr record de infectări, 146. Nu toți bolnavii au avut nevoie de spitalizare, însă ținând cont că și zilele trecute, au fost numeroși bolnavi, încet, încet, locurile în spitale se ocupă. În aceste condiții, autoritățile trebuie să identifice noi spații de internare pentru bolnavii COVID. Una dintre variante este spitalul orășenesc Nehoiu, care ar putea amenaja 45 de paturi pentru bolnavii COVID, așa cum șansanews.ro a scris deja aici. Autoritățile din Prefectură au  trimis deja planul spre aprobare Ministerului Sănătății.

De asemenea, autoritățile buzoiene au în plan mărirea capacității fiecărei secții în parte unde sunt tratați bolnavi COVID. La Râmnicu Sărat, o construcție care este acum în reabilitare ar urma să preia pacienții cu SARS CoV2.

„Încercăm să mărim capacitatea fiecărei secții în parte. O să mărim de săptămâna viitoare capacitatea și la Râmnicu Sărat, prin alocarea unei unități externe, a unei construcții ce este acum în reabilitare. În funcție de numărul și de provocările ce ni le pune pandemia, trebuie să facem față. Avem în vedere și mărirea numărului de paturi la ATI pe secția de la Râmnicu Sărat.” a declarat subprefectul cu atribuții de prefect Marieta Boloș în emisiunea Sens Direct de la Focus TV

Pentru a face față valului de bolnavi, mulți dintre ei ajungând la spitalul din Râmnicu Sărat, doi medici de la Nehoiu au fost detașați aici.

„Am transferat de la Nehoiu un medic ATI și un medic de Medicină Internă, tocmai pentru a face față situațiilor complicate, pentru că acolo se adresează și situații complicate. A venit al treilea ATI-ist, tocmai ca să putem gestiona situațiile pe ATI.” a mai declarat subprefectul Marieta Boloș.

Etichete