Actualitate

În ce culoare s-a ”îmbrăcat” fațada unei instituții și de ce

Clădirea în care își are sediul Instituția Prefectului Județul Buzău a fost iluminată, seara trecută, în albastru, gest simbol care a  arătat solidaritatea cu copiii cu autism. Ieri, în toată lumea a fost marată Ziua pentru Conștientizarea Autismului. Un mesaj postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului arată că:

”Vrem să transmitem comunității, mai mult ca oricând, că tinerii și copiii cu autism au nevoie de acceptare și de înțelegere. Autismul nu se vindecă, ci se înțelege, se recuperează, se trăiește, se acceptă.”

Tot ieri, Instituția Prefectului Județul Buzău, a sărbătorit 158 de ani de la prima menționare în legislația românească. Cu ocazia zilei instituției, prefectrul Daniel Țiclea le-a mulțumit angajaților din prefectură pentru eforturile din ultima vreme.

”Am coordonat împreună, alături de instituții și autorități locale, situația școlilor, în timpul pandemiei de coronavirus. Am eliberat curtea Spitalului Județean Buzău de ambulanțe pline cu pacienți care așteptau să se elibereze un pat pentru a putea fi tratați. După cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, care a reprezentat cea mai grea perioadă din istoria recentă, ne-am lovit de o nouă situație nemaitrăită, căreia, din nou, i-am făcut față și datorită colegilor mei din Instituția Prefectului Buzău: gestionarea refugiaților din Ucraina. Am văzut în această perioadă oameni cu suflet mare, care au încercat și cred că au și reușit să ofere un licăr de speranță celor asupriți în țara lor de ororile războiului.” scrie prefectul județului.