Actualitate

ÎN IZOLARE DOAR PE HÂRTIE! Doi râmniceni, întorși recent din Austria, găsiți de polițiști la Merei

La plimbare prin județ, deși se întorseseră recent din Austria și ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu. Este cazul a doi tineri din Râmnicu Sărat, prinși de polițiști la Merei.

Cei doi iubiți, un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o tânără de 19 ani, ambii din Râmnicu Sărat, s-au întors recent din Austria. Odată întorși în țară, li s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să stea în izolare la domiciliu, pentru a fi evitat orice risc de îmbolnăvire. Numai că râmnicenii nu s-au conformat iar vineri, 15 ianuarie, au plecat de acasă și s-au oprit la Merei. Aici, au fost observați de polițiști după ce s-au luat la ceartă într-o parcare. Oamenii legii i-au legitimat pe cei doi și așa au constatat faptul că râmnicenii nu aveau ce să caute într-un loc public, întrucât figurau ca fiind în izolare la domiciliu, după ce s-au întors din Austria.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât cei doi tulburau liniștea și ordinea publică, au fost amendați și conform Legii 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În total, în weekend, poliţiştii au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale, dintre care 122 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 18 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Publicitate