Actualitate

În sfârșit, am scăpat de caniculă! Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Prima săptămână din septembrie aduce la Buzău vreme capricioasă. Temperaturile au scăzut semnificativ, iar vântul bate cu putere. Și la fel va fi și în zilele următoare.

În dimineața zilei de luni, 4 septembrie, temperaturile minime au fost cuprinse între 11,4 grade Celsius, la Bisoca, și 16,6 grade la Buzău și Rm. Sărat. Iar la ora 11:00, cel mai cald era la Pătârlagele, 22 de grade, și Buzău, 20 de grade. Iar după amiază nu sunt prognozate temperaturi mai mari de 25 de grade. În plus, vântul va bate neîncetat. De altfel, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului valabilă pentru întreg județul, de la ora 21:00 până mâine dimineață, la ora 10:00.

“În intervalul menționat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h.

 Notă: intensificări ale vântului vor fi pe parcursul zilei de luni, local și temporar în vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu viteze în general de 40…50 km/h. Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Până la sfârșitul săptămânii, vremea va fi plăcută. Temperaturile vor fi specifice acestei date, media maximelor urmând să se încadreze între 28-30 de grade.