Actualitate

ÎNCĂ O ÎNCERCARE A AUTORITĂȚILOR DE A REZOLVA PROBLEMA DEȘEURILOR DIN JUDEȚ. Se merge pe repede înainte

Noi demersuri la Buzău pentru realizarea unui sistem de management integrat al deșeurilor în județ. Prin procedură de achiziție publică a fost desemnat câștigătorul contractului cu o valoare de 1.752.440 lei fără T.V.A., respectiv ROMAIR CONSULTING S.R.L. și I. FRANTZIS & ASSOCIATES LTD, cu lider de asociere ROMAIR CONSULTING SRL. Joi a fost semnat contractul pentru actualizarea/revizuirea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate “Sistem de management în județul Buzău”.

Practic, prin contractul semnat joi, câștigătorul are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea și predarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și o perioadă de 15 luni pentru întocmirea și predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea “Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.

“Am semnat contractul pentru actualizarea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”. Sunt convins că implementarea proiectului  va duce la o scădere semnificativă a poluării și va avea un impact pozitiv în creșterea calității aerului și a vieții în județul nostru!”a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Prin acest proiect, autoritățile județene urmăresc:

– Realizarea unui “Depozit ecologic pentru deșeuri menajere, stație de tratare mecano-biologică, stație de compostare a deșeurilor și stație de sortare a deșeurilor” pe teritoriul comunei Poșta Câlnău

– Închiderea depozitului neconform de deșeuri din Municipiul Râmnicu Sărat

– Retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din localitățile Cislău și Beceni.

Subiectul punerii la punct a unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor în județul Buzău este repus pe tapet după ce un astfel de masterplan de gestionare a deșeurilor, inițiat în urmă cu mai bine de 10 ani, a fost, în final, un  proiect sortit eșecului. Potrivit proiectului inițial, masterpanul ar fi trebuit să fie realizat cu fonduri europene în valoare de circa 37 mil. euro.