Actualitate SĂNĂTATE

Încă o încercare de a găsi specialiști pentru Spitalul Județean. Doctor care a venit din București să lucreze la Buzău: “Medicii tineri să înțeleagă că un spital județean are aceleași dotări ca un spital universitar”

Pe final de an 2021, cel mai mare spital din județul Buzău scoate la concurs noi posturi de medici. Este vorba despre posturi care au mai fost puse la bătaie dar pentru care nu s-a găsit niciun doritor. Cum criza de specialiști persistă pe secții importante ale Spitalului Județean Buzău, conducerea unității spitalicești a decis să mai facă o încercare. Nu mai puțin de 17 posturi vacante de medici așteaptă să fie ocupate.

Deficitul de medici este o problemă cu care Spitalul Județean Buzău se confruntă de o bună bucată de vreme. În ciuda facilităților pe care autoritățile le oferă medicilor care aleg să vină să profeseze la Buzău, doar câțiva au fost atrași la Spitalul Județean.       Criza de medici specialiști care se înregistrează la nivelul întregii țări ar fi cauza, spune directorul medical al Spitalului Județean Buzău, medicul Ștefania Manolescu.

“Am mai avea nevoie de niște medici. Problema este că este o penurie de medici pe Terapie Intensivă în momentul de față la nivel național, nu doar în Spitalul Județean Buzău. La fel este și în centrele mari. Și ei au probleme pe secțiile ATI, pe Boli Infecțioase, pe Cardiologie. În momentul acesta bătălia se dă între spitalele județene și spitalele universitare. O bătălie un pic inegală.”

Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului Județean, un medic tânăr venit recent la Buzău din Capitală, îi îndeamnă pe colegii săi care ies de pe băncile facultății să aleagă Spitalul Județean, unde vor avea parte de o serie de beneficii.

“Toți medicii tineri ar trebuie să înțeleagă că un spital județean are aceleași dotări ca un spital universitar. Eu m-am mutat din București în Buzău pentru asta și nu regret absolut nimic, n-am lipsuri aici. Am venit la Buzău și inițial am făcut gărzi o lună, am văzut că mă pot acomoda, colectivul a fost excepțional și am rămas aici. Consiliul Județean îi sprijină pe medicii veniți la Buzău și la angajare oferă pe o perioadă de 6 luni stimulente financiare. Plus că timp de 3 ani de zile spitalul își oferă decont de cazare în cuantum a 1000 lei pe lună.”