Actualitate

ÎNCĂ O LOCALITATE TRECE ÎN SCENARIUL GALBEN! Inspectoratul Școlar anunță că programul elevilor nu a fost afectat. Cum este posibil

O confirmare cu infecția SARS-CoV-2 trimite o localitate din județul Buzău direct în scenariul galben. Este vorba despre Mărgăritești, o comună aflată la 39 de kilometri de municipiul Buzău cu mai puțin de 700 de locuitori.

Autoritățile au comunicat astăzi faptul că în ultimele 14 zile, în comună a fost raportat un caz de infecție cu SARS-CoV-2, fapt pentru care , în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență acolo au fost dipuse noi măsuri privind răspândirea COVID-19.

Deși, într-o astfel de situație, cei mai afectați sunt elevii claselor 5-7 care ar fi trebuit să învețe online, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a anunțat că programul școlii din comună nu va fi afectat.

”Mărgăritești a trecut în scenariul galben de astăzi, însă elevii vor continua să vină la școală. Asta pentru că, la unitatea din comună învață doar elevi din ciclul primar și această categorie nu este afectată în cazul unui scenariu galben”, a explicat Ionel Meiroșu, inspector școlar general.

La școala din Mărgăritești învață mai puțin de 10 elevi, în clasele 1-4.

De asemenea, în prezent Buzăul are în scenariul galben sunt cinci comune, respectiv Cozieni, Poșta Călnău, Cozieni, Largu, Luciu și Mărgăritești. Colți este singura comună în scenariul roșu, cu o rată de infectare în creștere față de ziua de ieri, respectiv de 4,25 cazuri la mia de locuitori. Asta după ce astăzi acolo a mai fost confirmat încă un caz cu infecția SARS-CoV-2, numărul total al bolnavilor COVID ajungând la 4 persoane.