Actualitate SĂNĂTATE

PRIMUL LICEAN, CONFIRMAT CU SARS-CoV-2, DUPĂ RELUAREA CURSURILOR! Făcea naveta dintr-o localitate aflată în scenariul galben

A doua săptămână de la reluarea cursurilor față în față vine și prima confirmare cu SARS- CoV-2 în rândul elevilor de liceu. Băiatul de 15 ani s-a simțit rău vineri, astfel că a decis ca după patru zile de mers la școală să rămână acasă. Luni, alerta s-a dat și în liceul în care învață, iar autoritățile de sănătate publică au dispus dezinfecția tuturor spațiilor frecventate de licean.

Băiatul este din Poșta Câlnău, comună aflată în scenariul galben, și învață la Liceul Agricol din municipiul Buzău. Săptămâna trecută, elevul a fost prezent la cursuri timp de 4 zile, până joi. Vineri s-a simțit rău și nu a mai ajuns în clasă.

„Avem un caz COVID -19 în școală. Este un băiat din clasa a IX-a. Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică și s-a făcut imediat ancheta epidemiologică. Am dezinfectat cu o firmă specializată clasa, holurile, toaletele deci toată clădirea unde învață clasa respectivă. S-au luat toate măsurile pentru prevenirea virusului”a spus pentru sansanews.ro Daniela Codreanu, directorul Liceului Agricol.

Primele semne de boală au apărut vinerea trecută, când elevul a și fost dus de părinți la medicul de familie, unde i s-a efectuat un test rapid, rezultatul fiind pozitiv. De atunci elevul a rămas acasă. Cât îi privește pe colegii săi, aceștia merg în continuare la cursuri dar sunt monitorizați zilnic de cadrele medicale din școală.

”Cabinetul medical monitorizează zilnic temperatura elevilor din clasa respectivă. Până acum nu sunt probleme de sănătate și sperăm să fie bine în continuare astfel ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime”, spune Daniela Codreanu.

În Buzău a mai fost confirmat până acum cu coronavirus un elev de 12 ani de la o școală din municipiu, însă acesta nu a fost deloc la școală, având simptome dinainte de debutul celui de al doilea semestru scolar. In aceste conditii, autoritatile nu au avut ce măsuri să dispună.