Actualitate Agricultura acum

SOLARII ÎNCĂRCATE DE TOMATE LA UN LEGUMICULTOR DIN BUZĂU! Când se vor coace primele roșii

Primele tomate de Buzău vor ajunge în piețe în mai puțin de două luni. Promisiunea vine din partea unui legumicultor din comuna Cochirleanca care are solariile încărcate cu plantele aflate deja la etapa de rodire. Tomatele au fost cultivate încă din decembrie, solariile încălzite aproape tot timpul, iar acum cultivatorul buzoian spune că primele roșii se vor coace la începutul lunii aprilie.

Aproape în fiecare an, Mircea Tatu reușește să fie primul legumicultor din Buzău care scoate prima recoltă de tomate timpurie. Pentru asta muncește tot anul aproape fără oprire. Incă de toamna, după ce solariile sunt golite de legume, legumicultorul trece la pregătirea serelor și a răsadurilor pentru recolta timpurie de anul următor. Așa a făcut și anul trecut, astfel că încă din luna decembrie a plantat primele răsaduri de tomate. Acum plantele deja au rodit, iar în mai puțin de două luni legumicultorul  spune că va mânca primele tomate coapte în propiile solarii.

Cum tomate sunt produse natural, fără pesticide, chiar și polenizarea plantelor făcându-se natural, cu ajutorul bondarilor, legumele din serele de la Cohirleanca sunt foarte căutate. Cererea mai mare l-a determinat pe cultivator să mărească și suprafața. Până acum are 3.000 de metri pătrați de tomate.

Mircea Tatu este unul dintre cei mai mari cultivatori de legume din Buzău ajungând să dețină o suprafață de peste un hectar de solarii, multe dintre ele încălzite.