Actualitate

Încă un pas! A7 intră în linie dreaptă. Anunțul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță realizarea unui pas important pentru construcția Autostrăzii A7.

Licitaţia pentru primul tronson din A7, acei 63 km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) şi Buzău, a fost trimisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, iar după validare va fi publică pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru depunerea de oferte.

”Astăzi a fost încărcată pe sistemul de licitaţii publice, documentaţia A7 Ploieşti (Dumbrava)-Buzău, pentru validarea de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. După validarea de către ANAP, licitaţia va fi publică pe SICAP pentru depunerea de oferte. Subliniez că licitaţia este pentru EXECUŢIA LUCRĂRILOR adică efectiv construire”, scrie ministrul Transporturilor pe Facebook.

Proiectul tehnic de execuţie este deja făcut şi parte din documentaţie, iar imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren.

”Veste mai mult decât îmbucurătoare de la Ministerul Transporturilor! Licitaţia pentru primul tronson din A7 a fost trimisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. După validare, va ajunge în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru depunerea de oferte. Asta înseamnă un pas uriaș în realizarea autostrăzii care va trece și pe la Buzău. Practic, licitația va fi, așa cum a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru execuția lucrărilor, adică efectiv pentru construirea autostrăzii. Proiectul tehnic de execuţie este deja făcut şi parte din documentaţie, iar imediat după semnarea contractului, constructorul va putea intra în teren. Ce veste poate să fie mai bună decât asta? ”, a scris pe contul său de facebook și senatorul PNL, Vlad Pufu.

Termenul de execuţie a lucrărilor este 20 de luni.

Autostrada este împărţită în 3 loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 Bucureşti – Ploieşti – Mizil: 21km

2) Mizil – Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele – Buzău: 13,90km

Sunt prevăzute şase noduri rutiere (vedeti planşele pentru amplasare), 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spaţii de servicii şi două centre de întreţinere, precum şi perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice în spaţiile de servicii.

”A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320 km de la Paşcani până la autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focşani şi Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR”, a precizat ministrul Drulă, care a menţionat că îşi propune ca până la sfârşitul verii să scoată la licitaţie sectorul Buzău-Focşani, iar până la sfârşitul anului Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani.