Social

Incendii de proporții. Oameni la spital

Incendiu acoperis
FOTO ARHIVA

Doi oameni au ajuns marți seară la Spitalul Județean Buzău după ce casele le-au fost cuprinse de flăcări, la Căpățânești și Costieni. Oamenii au fost internați la Chirurgie Plastică având arsuri pe corp. Pompierii trag un semnal de alarmă asupra riscurilor existente în sezonul rece, când oamenii de la sate se încălzesc la sobă.

Primul dintre incendii a avut loc în localitatea buzoiană Căpățânești. Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat că focul se manifesta în interiorul unei locuințe. Proprietarul, un bărbat de 52 de ani, reușise să iasă din foc însă avea arsuri pe față, pe mâini și pe picioare.
Al doilea incendiu s-a produs la Costieni. O locuință ardea pe o suprafață de 50 de metri pătrați iar un bărbat de 49 de ani, cu un handicap locomotor grav,  suferise deja arsuri pe corp când au ajuns pompierii. În urma intervenției, salvatorii au stabilit că incendiul a fost provocat de jarul care a căzut din sobă pe materiale care s-au aprins imediat.
Pompierii spun că imediat cum vine frigul se constată o creștere a incendiilor cu cel puțin 10 la sută, și din păcate, și a numărului victimelor.