Actualitate

INCENDIU DE PROPORȚII LA PÂRSCOV! Focul a fost pus intenționat

Clipe de groază pentru locuitorii din Pârscov. Un incendiu de proporții a izbucnit în cursul serii de marți spre miercuri. În doar câteva clipe, flăcările au cuprins hectare întregi de vegetație uscată.

Alarma s-a dat în jurul orei 18.00, într-o zonă cunoscută din comună. Primii care au ajuns la fața locului încercând să stingă flăcările au fost pompierii voluntari din cadrul Primărie Pârscov. În ajutorul lor a sosit și un echipaj de la ISU Buzău. După câteva ore de luptă cu flăcările care s-au extins pe zece hectare incendiul a putut fi lichidat.

” Cei nouă angajați ai primăriei Pârscov (care s-au deplasat la locul incidentului imediat după declanșarea acestuia) au reușit ca, împreună cu o echipă de pompieri ce a sosit între timp de la Buzău, să stingă focul”, scrie pe pagina de Facebook a Primăriei Pârscov.

Deși de această dată, incendiul a putut fi stins la timp fără a cauza victime omenești sau daune materiale de amploare, reprezentanții Primăriei Pârscov atrag atenția localnicilor care obișnuiesc să arunce gunoiul în zonă.

”10 hectare de teren au fost afectate în această seară de incendiul de vegetație ce a izbucnit în zona Gorgane! Cu această ocazie, primăria comunei Pârscov face apel la adresa tuturor cetățenilor să nu mai procedeze la arderea resturilor vegetale, astfel evitându-se producerea unor incidente nedorite similare! Așa cum s-a mai precizat și cu alte ocazii, toate resturile vegetale rezultate în gospodării /pe terenuri agricole pot fi ridicate de angajații instituției (Serviciul Salubritate), în baza unei solicitări depuse în prealabil”, este apelul reprezentaților Primăriei Pârscov.

După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a incendiului ”folosirea intenționată a sursei de incendiu”. Cu alte cuvinte, vegetația uscată a fost incendiată intenționat.