Actualitate SĂNĂTATE

SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU NU MAI ARE LOCURI LA ATI PENTRU BOLNAVII COVID-19 (VIDEO)

Toate locurile la Terapie Intensivă în Spitalul Județean Buzău,  destinate bolnavilor COVID 19, sunt ocupate. De aceea s-a decis, marți seară, transferul femeii de 74 de ani, care ajunsese la Urgențe cu doar câteva ore înainte de a fi trimisă spre Bacău, cu salvarea.  Buzoianca s-a prezentat la Spitalul Județean Buzău împreună cu soțul ei. Ambii aveau  afectare pulmonară, femeia fiind în stare mai gravă.  În doar câteva ore, starea femeii s-a agravat și mai mult, plămânii ajungând să funcționeze cu greu și cu oxigen.

”Pacienta a venit ieri la Spitalul Judeţean Buzău alături de soţul ei. Amândoi aveau afecţuni pulmonare. Din nefericire, pacienta avea afecţiuni pulmonare şi cu insuficienţă respiratorie. Saturaţia ajungea la 80%, cu oxigen ”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian

Pentru că femeia avea nevoie de un loc la ATI, iar în Spitalul Județean toate cele 12 paturi destinate bolnavilor COVID-19 sunt ocupate, medicii de la Urgențe i-au găsit loc  pacientei la spitalul Buhuși din județul Bacău. Spre acel spital se îndrepta salvarea atunci când s a răsturnat la Mărășești. Pacienta a murit în accident.

”Deoarece la nivelul spitalului, cele 12 paturi de la ATI destinate COVID-19 erau ocupate, s-a luat legătura cu Centrul de Comandă Naţional pentru mutarea pacientei într-un ATI care avea paturi disponibile. S-a decis trimiterea în judeţul Bacău şi, din nefericire, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a mai declarat Damian, manager al SJU Buzău.