Actualitate SĂNĂTATE

Încep concursurile pentru angajarea de medici la Spitalul Județean. Când sunt programate primele probe

Spitalul Județean Buzău dă start concursurilor pentru angajarea de medici, pentru a mai reduce din deficitul acut de specialiști. Criză de medici specialiști se înregistrează la nivelul mai multor secții ale spitalului, inclusiv în cazul unora dintre cele mai importante, cum ar fi cardiologia.

Recent, după ce Ministerul Mediului a anunțat deblocarea unor posturi din sistem, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, anunța că se va încerca atragerea a 45 de specialiști care să lucreze în cel mai mare spital din județ.

”Este un deficit care trebuie acoperit pentru ca activitatea spitalului să se desfășoare cum trebuie. Avem medici care sunt în așteptare de șase luni pentru a se angaja și acum pot participa la concursurile pentru angajare. Cei mai importanți sunt cei care trebuie să vină pe ATI, la cardiologie – 3 medici, la UPU – un medic specialist”, a declarat, la începutul lunii ianuarie, Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Primele posturi scoase la concurs sunt pentru Secția Chirurgie Generală. Conform anunțului postat pe site-ul Spitalului Județean, sunt 3 posturi vacante de chirurg. În perioada următoare vor putea fi depuse dosarele celor interesați, iar în a doua parte a lunii februarie va fi organizat examenul.

În total, la nivelul Spitalului Județean vor fi scoase la concurs 78 de posturi. Dintre acestea, 45 sunt de medici specialiști.