Actualitate

Încep controalele în școlile din județul Buzău. Ce șantiere vor rămâne deschise și după 13 septembrie

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la debutul noului an școlar, timp în care reprezentanții unităților școlare trebuie să încheie toate lucrările de igienizare și pregătire a sălilor de clasă pentru a-i primi pe elevi în cele mai bune condiții. Pentru a verifica stadiul pregătirilor din școli, echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii Buzău, vor demara controale în unitățile din tot județul. Începând de joi, 2 septembrie, echipele de control vor trece pragul școlilor din Buzău pentru a vedea în ce condiții își vor primi elevii pe 13 septembrie.

“Începem un control tematic mixt organizat împreună cu DSP și Prefectura. Vom merge în special în școlile unde nu există apă sau care au grupurile sanitare în curte. Aceste unități vor fi prinse în niște lucrări de investiții pentru a  rezolva problema. În 13 septembrie vom deschide cursurile în toate unitățile de învățământ. Asteptăm și ordinul de ministru referitor la procentul de la care se intră în online. Intenția tuturor este ca școala să se desfășoare cu prezență fizică pentru că în școli se respectă cel mai mult și cel mai bine regulile sanitare”, a declarat în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

Din păcate, și anul acesta, schelele și muncitorii vor fi prezenți în câteva școli și după primul sunet de clopoțel. Vor fi câteva unități în care șantierele nu vor putea fi închise până pe 13 septembrie.

“Mai avem două  unități în reabilitare termică, dar, avem garanția că în maximum o lună vor fi finalizate. Avem Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, care este pe finalul reabilitării termice, Liceul Henri Coandă, la fel, este pe finalul reabilitării termice, și acolo ne vom putea realiza activitatea partial pentru 2-3 săptămâni. Termenul maximal pentru finalizare este de o lună. Mai avem Școala 11, dar se termină lucrările până pe 13 septembrie, avem o chestiune la exteriorul clădirii, tot reabilitare termică, pe final”.

În județul Buzău, în anul școlar 2021-2022, vor funcționa 153 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică (68 în mediul urban și 85 în mediul rural), care vor avea în subordine 313 structuri (37 în mediul urban și 276 în mediul rural). Potrivit situației prezentate de IȘJ Buzău în ședința Colegiului Prefectural de la finele lunii august, gradul de realizare a lucrărilor de igienizare a spațiilor școlare era, la acel moment, de 82,45% în majoritatea spațiilor școlare.