Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Buzău! Unele apartamente rămân însă în frig

Temperaturile au scăzut foarte mult atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, iar meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru perioada următoare, iar în aceste condiții RAM Termo Verde se pregătește, ca în câteva zile, să pornească ”motoarele”. Totuși, vor fi zeci de apartamente care vor rămâne în frig.

Furnizarea energiei termice pentru abonații Ram Termo Verde va începe, cel mai târziu, joi, 14 octombrie. Data a fost anunțată chiar de directorul Geani Matei care a explicat pentru șansanews.ro că ar fi vrut să încălzească chiar din această săptămână locuințele buzoienilor racordați la sistemul centralizat însă sunt avarii pe sistem așa că, deocamdată, startul furnizării agentului termică către populație a fost amânat până săptămâna viitoare.  


Geani Matei, director RAM Termo Verde

Buzoienii vor primi pentru câteva zile căldură pe tot parcursul zilei, iar apoi, dacă vremea va permite, este posibil ca să fie întocmit un program de furnizare astfel încât caloriferele să fie încălzite doar pe parcursul nopții.

Totuși, vor fi zeci de apartamente care vor rămâne în frig. Este chiar dorința proprietarilor care și-au exprimat solicitarea în scris către conducerea RAM Termo Verde.

Geani Matei, director RAM Termo Verde

Oamenii, din diferite motive și în special cele legate de partea financiară, vor ca agentul termic să le fie furnizat doar atunci când o vor solicita, cel mai probabil atunci când afară temperaturile vor coborî sub limita înghețului sau după 1 noiembrie, dată de la care s-ar putea aloca și acele ajutoare pentru încălzirea locuințelor potrivit legii consumatorului vulnerabil.

Până când noul tarif pentru gigacaloria furnizată populației va fi modificat, abonații RAM Termo Verde vor plăti 300 de lei pentru o gigacalorie.