Actualitate

Aplicațiile de trafic, “învinse” de radarele polițiștilor. Șofer prins conducând cu 182 km/h, la Limpeziș, convins că în localitate nu este niciun radar

Atenție, șoferi! Nu vă bazați pe ceea ce vă indică aplicațiile de monitorizare a traficului rutier, pentru că acestea pot da erori de multe ori. Respectați regulile de circulație în orice moment, pentru a nu vă trezi cu amenzi usturătoare.

A simțit-o pe propria piele un tânăr de 28 de ani, din Ialomița, prins conducând cu 182 km /h pe DN2 E85, la Limpeziș. Tânărul se afla împreună cu alți doi prieteni în mașină. Fuseseră în vizită și apoi s-au gândit să meargă în Capitală, să petreacă la final de săptămână. Ialomițeanul, fiind la volanul unui bolid de lux, cu mulți cai putere, a apăsat pedala de accelerație mult peste limita legală. A făcut acest lucru bazându-se și pe faptul că aplicațiile de pe telefonul mobil nu indicau prezența vreunui echipaj de poliție în zonă. Numai că realitatea era cu totul alta. Un echipaj de la Poliția Rutieră amplasase un aparat radar la Limpeziș, înregistrându-l astfel pe șofer “zburând” pe Șoseaua Europeană. Pentru inconștiența de care a dat dovadă, tânărul de 28 de ani a fost lăsat fără permis pentru 90 de zile.

“În cursul zilei de ieri, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 49 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 11 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză – 182 km/h –a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 28 de ani, din Ialomiţa, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Limpeziş”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.