Actualitate

Lucrările de frezare de pe Unirii, aproape de final! Ce se întâmplă, pe timpul iernii, pe acest tronson de drum. Mecanicii vin cu atenționări

Lucrări de frezare pe tronsonul de drum de pe bulevardul Unirii se apropie de final, însă asta nu înseamnă că șoferii vor scăpa de chinul pe care l-au avut de îndurat în aceste zile. Și asta pentru că, odată încheiate aceste lucrări este posibil să înceapă altele sau, un alt scenariu, ar fi ca porțiunea de drum răzuită să rămână neasfaltată până la primăvară. Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca traficul din zona de sud a orașului să se desfășoare în continuare la fel de greu ca și în aceste zile. Și într-o situația și în alta, mecanicii din service-urile auto spun că pe acolo trebuie mers cu o viteză redusă și cu maximă atenție pentru că există riscul ca mașina să fie avariată sau mai grav există chiar riscul producerii unor accidente rutiere.

Lucrările începute luni pe cel mai intens circulat drum din municipiul Buzău se apropie de final. Este vorba despre frezarea carosabilului din Bariera Ploiești până la intersecția cu strada Patriei. Până acum, totul a decurs conform planului, spun reprezentanții Primăriei care au și anunțat că aceasta va fi ultima porțiune de drum pe care se va lucra în acest an. Însă, vor continua lucrările pe trotuare.

”Nu au fost probleme mai ales că s-a lucrat seara. E aproape finalizată frezarea pe acest segment de bulevard. Lucrările vor continua la trotuare și spre zona centrală”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Odată finalizate lucrările de frezare, ar putea fi, însă, deschis un nou șantier. De această dată, este vorba despre lucrările ale Companiei de Apă. Însă, dacă acest lucru se va întâmpla, porțiunea de drum răzuită va rămâne neasfaltată până când și aceștia vor încheia lucrările. Cu alte cuvinte, este posibil ca tronsonul din Bariera Ploiești și până la intersecția cu Patriei să rămâne neasfaltat și pe timpul iernii, mai ales că deja vremea s-a răcit, iar turnarea bitumului necesită anumite condiții de temperatură.

”În funcție de condițiile meteo, probabil va fi turnat și un strat de asfalt însă aici lucrurile sunt un pic mai complicate pentru că trebuie să purtăm o discuție și cu Compania de Apă. Ei sunt în licitație cu un proiect pentru înlocuirea unui segment de rețea de alimentară de apă pe Bulevardul Unirii astfel încât să fie derulate ambele lucrări concomitent și să nu se înregistreze probleme din acest punct de vedere”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

În aceste condiții, mecanicii de la service-urile auto spun că există riscul să apară unele defecțiuni tehnice la mașini, mai ales la cele vechi, dacă nu se circulă cu viteză redusă și dacă nu este maximă atenție la volan. În plus, șoferii trebuie să fie foarte atenți la acele guri de canalizare care au rămas, în urma frezării carosabilului, la un nivel mai ridicat decât restul drumului.

”Dacă mașinile sunt cu uzură avansată pot apărea anumite defecte, dar dacă sunt în stare tehnică bună nu apar probleme. Probleme mai mari ar fi în cazul încercării șoferilor să evite aceste obstacole și să pătrundă pe contrasens și să producă evenimente neplăcute”, a spus Valentin Stan, reprezentant service auto.