Actualitate

Începe monitorizarea persoanelor întoarse din străinătate în județul Buzău!Într-o zi, aproape 250 de buzoieni au intrat în carantină

Buzoienii întorși din străinătate, monitorizați atent! O spune prefectul Buzăului care le-a cerut autorităților de sănătate publică să-i transmită periodic situația persoanelor venite de sărbători acasă. Potrivit raportului trimis de Direcția de Sănătate Publică, în doar 24 de ore aproape 250 de persoane au intrat în carantină.

Într-o ședință cu managerii unităților spitalicești și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, prefectul Daniel Țicela le-a cerut ca începând de astăzi, 15 decembrie, să fie întocmită  situație periodică cu toți buzoienii care intră în țară în această perioadă. Decizia a fost luată tocmai pentru a putea depista din timp un eventual caz de infecție cu noua tulpină africană, cea din cauza căreia deja mai multe state europene au impus restricții dure.

Daniel Țiclea, prefect

Persoanele care vin din țări roșii trebuie să stea în carantină la domiciliu. Deocamdată, în județul Buzău, potrivit declarațiilor șefului epidemiologilor din cadrul DSP Buzău , Carmen Scântei, nu a existat nicio suspiciune de infecție cu OMICRON.

”Până acum nu am avut nicio suspiciune de infecție cu OMICRON. Totuși, este foarte bine că suntem informați pentru că ne obligă să avem conștiința unor reguli pe care trebuie să le respectăm. Nu trebuie să ne panicăm. Este adevărat că este o tulpină nouă despre care nu știm foarte multe. Știm că nu a declanșat niciun deces. Ar trebuie să mergem în continuare cu regulile colective de protecție: purtarea măștii de protecție, dezinfecția mâinii, izolarea în domiciliu atunci când apar primele simptome și vaccinarea”, a spus Carmen Scântei.

Carmen Scântei

În prezent, în Buzău sunt în carantină 1.141 de persoane, fiind vorba despre atât persoane confirmate cu COVID-19 fie persoane întoarse din țării roșii, dar fără să fie suspecte de boală. De precizat este faptul că în doar 24 de ore numărul celor care sunt în carantină a crescut cu aproape 250 de persoane.

De la debutul pandemiei, Buzăul a înregistrat 24.200 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • A “declansat” cel putin un deces, anuntat oficial ca fiind asa, in UK (nu s-au dat niciun fel de alte detalii, cum ar fi varsta, statusul vaccinarii etc.). Apoi… ministrul sanatatii din Africa de Sud a declarat ca el nu poate spune daca a fost – sau nu – vreun deces datorat acestei tulpini, deoarece Africa de Sud nu raporteaza decesele cu mentiuni despre tulpina detectata la acel bolnav – Doamne, Fereste de rele si rau si, Doamne, Ajuta la bine si bun! 🙂
    Multa sanatate si mult succes in tot ceea ce faceti! 🙂