Actualitate Șansa de Nehoiu

Încetarea stării de alertă redeschide spitalele. Ce se întâmplă cu Spitalul Nehoiu, unitate exclusiv COVID

După aproape 5 luni în care locuitorii de pe Valea Buzăului au fost nevoiți să parcurgă kilometri buni până la spital, pentru a fi văzuți de un medic, de miercuri, 9 martie, se vor putea adresa, din nou, medicilor din Nehoiu. Spitalul Orășenesc primește, de miercuri, pacienți cu alte afecțiuni decât COVID-19, după aproape 5 luni  în care unitatea a fost destinată exclusiv bolnavilor infectați cu coronavirus. Cum numărul pacienților a scăzut semnificativ, autoritățile au decis să reamenajeze Spitalul Nehoiu astfel încât unitatea să primească și pacienți cu alte afecțiuni decât COVID-19.

“10 paturi mai rămân COVID-19. Este vorba despre 5 paturi care s-au luat de la compartimentul Cronici și 5 de la Chirurgie.  Se deschide un etaj care era închis înainte, s-a igienizat acolo, s-a amenajat ca să fie folosit. Toate secțiile își revin la activitatea de dinainte. Mai avem 4 pacienți, unii se externează mâine. Dacă mai rămân, vor fi transferați la etajul 4. Între timp, se umplu saloanele de pe secții, dacă înainte aveam saloane cu 3 paturi, acum o să fie cu 5 paturi. Toate secțiile revin la activitatea de dinainte. Aveam aprobate 45 de paturi COVID, acum o să avem 120 non COVID și 10 COVID-19”,a declarat pentru șansanews.ro directorul Spitalului Nehoiu, dr. Sergiu Remișovschi.

Și structura celorlalte spitale din județ care primesc bolnavi infectați cu coronavirus se modifică în sensul în care numărul paturilor destinate pacienților COVID se reduce substanțial.