Social

Incident deosebit de grav într-o școală din Buzău. 4 clase evacuate, 3 copii la spital

Incident deosebit de grav produs miercuri la  Liceul tehnologic de Meserii și Servicii din Buzău. Un elev în clasa a XII-a de la o clasă  preluată de la Colegiul Nenițescu a pulverizat spray iritant cu piper pe coridor. 4 clase de la parterul școlii au fost evacuate iar 3 tinere au ajuns la UPU. Individul este cunoscut ca un cal breaz în școală, vineri Consiliul Profesoral urmând să ia în discuție situația sa. Nu este exclusă exmatricularea.

Era în pauza de la 10.50 când pe holul liceului s-a simțit un miros ciudat iar pe copii și profesori a început să-i usture ochii. Dându-și seama că e ceva în neregulă, profesorul de serviciu a anunțat directorul școlii care a dispus imediat evacuarea a patru clase de la parter. Circa o sută de copii au fost evacuați rapid, însă chiar și așa trei fete s-au simțit rău și au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.
În urma cercetărilor efectuate, directorul liceului a aflat ce s-a întâmplat: un adolescent de 18 ani de la clasa a XII-a a pulverizase spray iritant cu piper pe coridor. Cu ajutorul colegilor de clasă ai teribilistului, profesorii au reușit să identifice cine a făcut gestul nesăbuit, a fost chemată Poliția și anunțată conducerea Inspectoratului Școlar.
Deși tânărul  a negat că el a dat cu spray iritant, în urma percheziției corporale efectuate de agentul de pază al școlii a fost găsit recipientul respectiv, bine ascuns de individ.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției pentru verificări, și cel mai probabil pentru că are 18 ani se va alege cu dosar penal.
Întrebat de profesori și de polițiști de ce a pulverizat spray lacrimogen, punându-și în pericol propriii colegi, individul a spus că a vrut ”doar să facă o glumă”. O glumă care-l va costa dar care a produs suferință și în rândul celorlalți elevi și a profesorilor, care expuși la substanța iritantă au manifestat o reacție alergică vizibilă și astăzi.

De asemenea, comportamentul său va fi analizat de Consiliul Profesoral, care se va întruni vineri. Elevul nu se află la prima abatere, în urmă cu ceva vreme el fiind mustrat pentru că a introdus în școală o persoană străină, lucru strict interzis. Nefiind la prima abatere și având în vedere gravitatea faptei comise, elevul riscă exmatricularea.