Actualitate

Incident la o grădiniță din județul Buzău. Poliția face verificări

A doua zi de grădiniță a fost cu ghinion pentru un copilaș dintr-o comună din Buzău. Micuța, o fetiță în vârstă de trei ani, a ajuns marți la spital după un incident petrecut la grădiniță. Din fericire, din primele date oferite de medicii de la Spitalul Județean, copila este în afara oricărui pericol, însă investigațiile sunt în curs.

Totul s-a întâmplat astăzi la grădinița din Vadu Pașii. Deocamdată nu se cunosc exact împrejurările în care s-ar fi produs accidentul pentru că evenimentul nu a fost comunicat de reprezentanții instituției de învățământ nici Inspectoratului Școlar Județean nici la Poliție.

Practic, până acum se știe că, micuța, în vârstă de trei ani, este la spital și acuză dureri de genunchi. Copilașul ar fi ajuns la unitatea medicală în urmă cu aproximativ patru ore și este consultată de mai mulți specialiști.

”Starea copilului este stabilă. Așteaptă și consultul ortopedului. Cel mai probabil are o contuzie de genunchi la membru inferior drept. Din fericire nu au fost și alte probleme”, a spus Ștefania Manolescu, directorul Spitalului Județean Buzău.

La rândul lor, polițiștii buzoieni s-au sesizat din oficiu și fac cercetări cu privire la împrejurările în care s-ar fi produs incidentul.

Agent de poliție Stroe Cornelia

Accidentul nu a fost anunțat nici la Inspectoratul Școlar Județean. Abia în urmă cu puțin timp reprezentanții IȘJ, după ce au fost informați de jurnaliști, au putut lua legătura cu conducerea grădiniței care a confirmat incidentul explicând că ar fi vorba despre un dulap neancorat și care ar fi căzut, însă nu pe fetiță, ci lângă ea.

”Fetița a plecat pe picioarele ei la dispensar, asta ne-a spus directoarea grădiniței. Doamna de acolo (dispensar) mai mult s-a speriat și i-a spus că dacă dorește poate merge la spital”, au spus reprezentanții IȘJ.

Întâmplarea a avut loc la grădinița noua din comună, inaugurată chiar la debutul acestui an școlar.

Revenim cu detalii.