Actualitate

INCIDENTE ELECTORALE LA GLODEANU SĂRAT ȘI TOPLICENI. A intervenit Poliția

Polițiștii au intervenit duminică în rezolvarea unor situații reclamate în timpul procesului electoral. Oamenii legii au dat, de altfel, trei avertismente, două la Glodeanu Sărat și unul la Topliceni, după ce au constatat, în urma celor reclamate, că unele partide nu își ridicaseră afișele electorale amplasate în timpul campaniei, afișe care se aflau, contrar legii ce se aplică în ziua scrutinului,  în apropierea secțiilor de votare.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au aplicat avertismente reprezentanților partidelor care nu și-au ridicat afișele electorale din preajma locului în care alegătorii vin să voteze.

Dincolo de aceste situații, la IPJ Buzău, au mai fost înregistrate 8 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, a reieșit că două dintre acestea nu se confirmă iar 6 sesizări sunt încă în lucru.

”Până la această oră, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în conformitate cu art. 98 din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.  Subliniem că toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu operativitate, solicitudine și echidistanță.”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspector principal Ane Mari Vrapciu.