Actualitate

Inconștiență dusă la extrem! Cum a fost în stare o tânără de 19 ani să plece de acasă cu mașina

O tânără de 19 ani, din Vernești, pericol public. A plecat de acasă cu mașina deși consumase alcool, dar și substanțe interzise.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânăra șoferiță a plecat de acasă cu gândul de a ajunge la gară, unde urma să se întâlnească cu o prietenă și să o ajute să ajungă la Gălbinași. Numai că, înainte de a se urca la volan, șoferița din Vernești băuse câteva pahare de alcool. De altfel, tocmai mirosul de alcool și comportamentul ciudat au dat-o de gol.

Fata, îmbrăcată în pijamale, mirosind a alcool și comportându-se extrem de ciudat, a fost oprită de un echipaj de poliție în municipiul Buzău, pe strada Transilvaniei. A fost testată atât cu etilotestul, cât și cu drugtestul, rezultatele fiind pozitive în ambele cazuri.

“O tânără de 19 ani, din Vernești, a fost depistată în trafic de către polițiști în timp ce conducea  autovehiculul pe strada Transilvaniei, în municipiul Buzău. Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, darși cu aparatul drugtest care a afişat rezultat pozitiv la substanţe psihoactive. Șoferița a fost transportată la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

În momentul în care a fost luată la întrebări de polițiști, șoferița ar fi recunoscut că a băut un pahar de vișinată acasă. Cât despre droguri, tânăra susține că a consumat, dar nu recent.

Cert este că după aventura de ieri s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.